Alimentació equilibrada

Hem de mesurar molt bé, tant el volum com els valors nutricionals i calòrics de la nostra alimentació.
Una dieta mal mesurada pot desembocar en un augment del pes i de possibles desequilibris.

Una alimentació completa i equilibrada no ha d’oblidar les vitamines, l’equilibri just entre proteïnes i minerals, sobretot la fibra vegetal, que ens ajudarà a reduir l’absorció de sucres i ens saciarà, aquesta sensació ens farà reduir les quantitats d’ingesta en cada àpat.

Durant el període de confinament veurem reduït ostensiblement el nostre moviment i per tant, el consum calòric.

PROTEÏNES

El consum de proteïnes és fonamental per a un correcte desenvolupament i funcionament del nostre organisme, però és important que aquestes siguin de la millor qualitat i en la quantitat justa per no patir efectes adversos.

El nostre organisme necessita les proteïnes per reparar els seus músculs, ossos i teixits després de l’activitat física.

FRUITES i VERDURES

Destacar la recomanació d’introduir les fruites i les verdures en la nostra dieta, han d’ocupar un paper central després què els llegums.

Des del punt de vist dels beneficis, són aliments rics en aigua i pobres en proteïnes i lípids. El contingut de vitamines, minerals, aigua, fibra i antioxidants representa un valor necessari per a la nostra salut.
La seva facilitat i varietat de preparacions ens aporta un gran ventall d’opcions.

LLEGUMS i CEREALS INTEGRALS

Els llegums es tracta d’un grup d’aliments molt valuós des del punt de vista nutricional, tenen una composició nutricional excepcional, ja que pertanyen al grup d’aliments d’origen vegetal més ric en proteïnes juntament amb els fruits secs.

En consumir llegums i cereals en el mateix àpat, el nostre organisme obté la proporció correcta de tots els aminoàcids que necessita per sintetitzar les mateixes proteïnes.

HIDRATS DE CARBONI

Una de les principals causes d’aparició de fatiga durant l’exercici és la disminució dels hidrats de carboni (HC), emmagatzemats en forma de glicogen.

Els HC complexos* (d’absorció lenta) necessiten una digestió més perllongada per tal de ser utilitzats, i per tant els més recomanables en la dieta del dia a dia.
Dels HC Simples obtindrem energia al cap de pocs minuts d’haver-los ingerit.

Els nostres programes milloren els hàbits alimentaris i augmenten l'activitat física. Millorar els hàbits saludables d'activitat, descans i alimentació ajuden al creixement integral dels participants.

Des de l'aprenentatge i l'experimentació, els nostres tallers enriqueixen els programes i l'experiència dels participants perquè puguin desenvolupar una dieta equilibrada segons les seves necessitats i uns valors saludables. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Cycnus

Objectius intel·ligents

Durant aquests dies els nostres hàbits i rutines han canviat dràsticament. Una bona manera de passar aquests dies és establir una sèrie d’objectius, rutines i hàbits que ens ajudin a mantenir-nos serens, tranquils i en forma. Leer Más

Llegir més »