Regularitat i Rendiment

En l’àmbit de l’esport moltes vegades ens centrem només en el resultat i un rendiment óptim immediat.

Entenent el rendiment esportiu com la capacitat de l’esportista de posar en marxa tots els seus recursos, físics, tècnics i de presa de decisions, en unes condicions de competició determinades i variables amb qualitat.
En l’esport i en la vida quotidiana, en l’entorn laboral, s’exigeix cada cop més un rendiment excel·lent, però…

Ens estem dotant de les eines necessàries?

L'esportista necessita entendre física, intel·lectual i emocionalment els conceptes bàsics, consolidar estructures si vol millorar el seu rendiment i mantenir un nivell de joc òptim.

L’esportista necessita entendre física, intel·lectualment i emocionalment els conceptes bàsics, consolidar estructures motrius que ajudin a l’execució de la presa de decisions si vol millorar el seu rendiment i mantenir un nivell de joc òptim.

Molts esportistes practiquen esport habitualment, tenen un nivell tècnic acceptable, entrenen i milloren, però no aconsegueixen trobar el rendiment òptim ni la regularitat en el seu joc.

Primer de tot ens hauríem de centrar i reflexionar sobre el que significa per cada component de l’equip la paraula ÈXIT, ja que la visió, la seva presa de decisions per assolir-lo i les expectatives sobre la consecució de l’èxit afectarà el judici que fem, la gestió de les emocions, satisfaccions o frustracions i les decisions a prendre posteriorment.

Igual que reforcem i potenciem habilitats, entrenem estructures motrius i millorem el gest tècnic, també les emocions ajuden a potenciar aquelles aptituds i millorar el llindar de rendiment de l’esportista, és a dir, facilita la formació integral, al mateix temps que «consolida aptituds i habilitats».

Una manera de controlar les emocions i potenciar les aptituds i habilitats són les tècniques d’activació i relaxació.

Sports Camp

El més important és dotar als esportistes de fonaments i pautes des d’on poder créixer. Estructures motrius, gests tècnics, rutines i pautes d’activació i relaxació per arribar al llindar de rendiment óptim.

Parlem molts cops de rendiment òptim o pics de rendiment, aquell dia que marquem 4 gols, anotem 8 triples o batem el rècord mundial dels 100m, però al llarg del temp, en la competició regular, l’esportista no troba una regularitat, és quan necessitem saber i conèixer el nostre llindar de joc, saber on està la nostre base, el nostre rendiment mínim de joc.

Conèixer el nostre llindar de rendiment mínim de joc ens permetrà construir d’amunt d’ell estructures suficients per fer front als entrenaments i la competició.

Si millorem el llindar mínim de rendiment, augmentem els fonaments, consolidem  unes pautes ben definides amb patrons físics i motrius que ens són propis i abastem un major control dels elements tècnics i de coneixement de l’entorn ens permetrà millorar la presa de decisions i l’execució tècnica.

Uns millors fonaments per seguir creixent.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Cycnus Sports Camp

Cycnus Sports Camp

Escola esportiva

Cycnus

Objectius intel·ligents

Durant aquests dies els nostres hàbits i rutines han canviat dràsticament. Una bona manera de passar aquests dies és establir una sèrie d’objectius, rutines i hàbits que ens ajudin a mantenir-nos serens, tranquils i en forma. Leer Más

Llegir més »