Rutina coordinació

Els exercicis de coordinació tenen com a objecte principal potenciar diferents capacitats en els esportistes i millorar les habilitats , tant en els esports amb pilota i complements com en l’activitat física.

Una de les capacitats és l’orientació, la qual ens permetrà situar el cos en l’espai, sincronitzar les nostres reaccions i millorar l’efectivitat dels nostres moviments.

Quan a l’activitat física hi afegim complements i pilota hem de sincronitzar el moviment, la trajectòria d’aquest i les seves variants, en relació amb el moviment del nostre cos i els obstacles que ens hi podem trobar per treure el màxim rendiment en el menor espai de temps possible.

Les dues rutines es poden realitzar per separat o conjuntament. 

Coordinació Workout

Aquesta rutina consta d’exercicis que ens ajudaran a treballar, a més de la coordinació, la millora cardiovascular.

Els exercicis de coordinació estimulen la capacitat d’acoblament i equilibri, el qual farà possible que, durant una activitat esportiva, el nostre cos actuï de manera conjunta i harmoniosa en l’execució dels gests físics i tècnics per aconseguir els nostres objectius i no perdre la sintonia en l’espai.

Desplaçaments Workout

Com hem comentat abans, trobem beneficis significatius pel que fa a la nostra capacitat d’equilibri.

Una bona coordinació física ens ajudarà a mantenir la posició del cos desitjada, sigui en moviment o en estàtic, els exercicis de coordinació ens mantindran el cos preparat per rendir davant diferents circumstàncies i reaccionar de la forma més eficient dins el nostre ventall de gests.

La coordinació és com un disc, on gravem diferents gests, esquerra, dreta, salt, flexió… i diferents seqüències que ens aporten riquesa motriu.

Un bon treball de desplaçaments i preparació física complementat amb el treball coordinatiu millorarà les nostres capacitats.

Les dues rutines es poden realitzar de manera independent o complementar-les.

Una bona coordiació ens ajudarà en situacions de fatiga i el nostre rendiment es potenciarà, millorarem el centre de gravetat, els recolzaments i la reacció davant les adversitats i els rivals, així com també en situacios de mal estat de la pista de joc o les condicions climàtiques.

Propiocepció

La propiocepció és la capacitat que té el nostre cervell de saber la posició exacta de totes les parts del nostre cos en cada moment.

Dit d’una altra manera, al nostre cervell li arriben diferents impulsos elèctrics i ordres des de les articulacions i els músculs de la posició exacta d’aquests.

Aquest sistema interpreta llavors si cal reaccionar de manera o altre activant grups musculars per col·locar el recolzament idoni, evitar una caiguda, o una possible lesió…

FUNCIONS DE LA PROPIOCEPCIÓ

Regular l’equilibri
Coordinar els moviments
Mantenir el nivell d’alerta del cervell

Añade aquí tu texto de cabecera

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
david sánchez

david sánchez

Preparador físic

Cycnus

Objectius intel·ligents

Durant aquests dies els nostres hàbits i rutines han canviat dràsticament. Una bona manera de passar aquests dies és establir una sèrie d’objectius, rutines i hàbits que ens ajudin a mantenir-nos serens, tranquils i en forma. Leer Más

Llegir més »